Friday, May 13, 2011

tartu tartu tartu

Klassiekskursioon oli tore, tõesti oli.
Ärkasin täna kell kuus hommikul ning kaheksaks seisin juba perroonil ja ootasin rongi. Teel Tartusse kuulasin enamasti muusikat, kuid siis, kui hakkasime oma sihtmärgini jõudma, "ärkasime" ellu ning hakkasime naljatama.
Esialgu läksime Eesti Rahva muuseumisse, kus räägiti sellest lossist/mõisast, mis on praeguseks lagunenud, järvest ning paljudest muudest asjadest. Mulle ei jäänud kogu tekst kahjuks meelde, aga ma sain siiski sinna torni üles ronida ja seal paar pilti teha.
Seejärel oli meil neli tundi vaba aega ja mina, Anu, Mario ja Meriliin suundusime kesklinna, kus me tšillisime enamus ajast Kaubamajas ning selle ümbruses. Peaks mainima, et Tartus on neetult kallid asjad. Ma võtsin ainult 11 euri kaasa ja ainult 1 on alles. Või on asi minus... Hoopis mina peaksin olema vist säästlikum.
Kui kell neli sai, läksime vanalinna ning seal jätkus meie ekskursioon. Tegin jälle mõned pildid kujudest (kahjuks ei jäänud jälle kogu tekst mulle pähe), kuid see oli huvitav. Ma kuulasin suu lahti vahepeal, hehe. Ajalugu on alati kütkestav olnud.
Vanalinnas leidsin muusikapoe, kus tahtsin omale kitarrikeeli osta, kuid nagu ma ütlesin, olid liiga kallid asjad seal ja mul ei jätkunud enam nende jaoks raha. Hale tegelane olen, tõesti, kuid mis siis ikka. Küll ma kunagi muretsen omale need keeled!
Tagasiteel raudteejaama ostsin omale küpsiseid ja teed ning siis läksimegi rongi ootama.
Tagasisõit oli ausaltöeldes igav. Mario jäi Tartusse, Anu läks Jõgeval maha ning Meriliin istus omaette. Nagu minagi. Ja kuulasin kogu tee muusikat ning pugisin Dominot (neist on saanud mu lemmikküpsised).

Ja see on kõik. Kunagi lisan pildid ka :D